Париж відповів Лаврову, невдоволеному законом про Донбас

МЗС Франції не вбачає «кричущих порушень» Мінських домовленостей в ухвалених Верховною Радою України законах щодо статусу окремих регіонів Донбасу, на які звернув увагу глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Про це сьогодні у Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Як згадував Лоран Фабіус 14 березня, згідно з Мінською угодою має бути здійснена децентралізація та інституційні зміни, щоб дати більше автономії регіонам на Сході України. Саме в цьому контексті ми і розглядаємо три закони та резолюцію щодо східних територій України», – сказав дипломат.

Він також нагадав, що міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Лоран Фабіус підтримує регулярні контакти з колегами у рамках «нормандського формату» щодо дотримання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що ухвалені Верховною Радою України закони щодо особливого порядку самоврядування на окремих територіях Донецької і Луганської областей є «кричущим порушенням» Мінських домовленостей. З цього приводу він навіть звернувся зі спецпосланнями до своїх колег у Німеччині і Франції Франка-Вальтера Штайнмайєра і Лорана Фабіуса.

Джерело: http://www.ukrinform.ua/ukr/news/parig_vidpoviv_lavrovu_nevdovolenomu_zakonom_pro_donbas_2033916

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.