Таємний план Порошенка: політолог про те, чого хоче президент

poroshenko1

Невміння чи небажання Гаранта Конституції розмовляти з власним народом та пояснювати все відкрито посилює протистояння та незадоволення президентом в суспільстві. Петро Порошенко.

Український президент сприйняв рішення ряду депутатів не підтримувати його проект децентралізації та особливого статусу Донбасу шляхом змін до Конституції, як особистий виклик. Але якщо не виривати саме цей епізод з контексту ряду подій, а оцінювати картину в цілому, то до самого Гаранта теж є ряд питань. Про це пише у блозі видання Site.ua Кирило Сазонов, повідомляють Патріоти України.
 Відмову деяких представників парламентської коаліції голосувати за проект змін до Конституції можна розцінювати, як атаку на мирний план Президента. Про це сам Порошенко заявив під час свого виступу перед працівниками ПАТ “Арселор Міттал” у Кривому Розі.
“Сумно, що атака на мирний план в Україні сталася з боку деяких наших партнерів по коаліції”, – підкреслив він.
Перш ніж сумувати з приводу коаліції разом з Петром Олексійовичем, хотілося б його заспокоїти. Так, частина партнерів по коаліції відмовилася підтримувати проект, але ж нові друзі відразу підставили плече!
Опозиційний блок, вчорашні регіонали з нових депутатських груп, практично вся “п’ята колона Кремля” підтримала президентський проект. Ура – атака відбита у зв’язку з появою нових союзників. Донбас порожняк не жене, старий друг краще нових двох, разом заради реформ – готових слоганів для нового формату коаліції ціла купа.
Тепер, коли ми заспокоїли президента, хотілося б поставити йому кілька запитань. Відмова голосувати за мирний план – атака на президента. А сам мирний план – це атака на кого? Що взагалі означає це набивше оскому своєю порожнечею поняття – мирний план президента? Хто його бачив, читав і зрозумів? І що на виході, що є фінішем плану?
Підконтрольна Україні територія – де? Кордон – де і як охороняється? А сіра зона – що з нею? Або ми її умовно вважаємо Україною, а по факту – відгородитися? Сепаратистів і співчуваючих – запускаємо в спільний дім і Верховну Раду? Чого чекаємо через рік – ЄС чи повзучої окупації Росії? Крим чий за мирним планом? А Донбас? А Київ?


Джерело: http://ukrnovyny.blogspot.com/2015/07/blog-post_338.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.