В Мукачеві продовжується збройне протистояння. Є загиблі, поранені

В Мукачеві тривають перестрілки. Як повідомив кореспондент Karpaty.FM, є жертви. Достеменно невідомо про двох вбитих. Траса Київ-Чоп перекрита. Перестрілки тривають, чутно вибухи гранат. Все це відбувається поблизу Червоної Гірки, що на виїзді з Мукачева.

ВСІ ВІДЕО З МІСЦЯ ПОДІЙ

Конфлікт виник між особами, які представились як Правий Сектор, та людьми народного депутата Михайла Ланя (відомого кримінального авторитета “Блюка”). Обидві сторони були озброєні, тож зчинилась перестрілка. Вже є двоє загиблих бійців Правого Сектору (ще п’ятеро важкопоранених з обох сторін). Лікарі борються за життя цивільного, є ще декілька поранених, але в стабільному стані. На місці події працюють працівники міліції та СБУ. Місто оточено силовиками. Навколо спорткомплексу “Антерес” (бувший Червоний дракон) , а також в районі Червоної Гірки силовики оголосили проведення антитерористичної операції . 

Після розбірок на території закладу “Антарес” , близько 14:00 було чутно постріли на трасі Київ-Чоп, неподалік Червоної гори. Очевидно, це було продовженням з’ясування стосунків між озброєними особами. Поблизу посту ДАІ на в’їзді в місто палає машина. Стрілянина триває. З Ужгороду вирушило декілька автомобілів Правого Сектору, а також біці спецподрозділів МВС. Штаб ПС оголосив мобілізацію бійців по всій Західній Україні. Міністр МВС Аваков перед проведенням активної фази АТО запропонував учасникам перестрілки здатися.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 14:56 Надійшло відео з місця подій. Поки що в процесі завантаження. 

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

15:30Поранено вісім людей, серед них і правоохоронці.

ОНОВЛЮЄТСЯ

16.07 В’їзд в Ужгород перекрили. Ні в’їхати, ні виїхати. В Мукачеві, Ужгороді розпочалась антитерористична операція

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

16:29 Кореспондент повідомляє про ще одну пожежу біля посту ДАІ. З гранатометів “правосекторівцями” було спалено дві міліційні машини.

16:21 Надійшов дзвінок від водія вантажівки : “Пост ДАІ частково захопили бійці Правого Сектора”. Інформація перевіряється

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

16:28 Пожежу загасили рятувальники. Ситуація залишається напруженою. Слідкуйте за оновленнями. Ужгород теж очепили. Інформація про загиблих ще не підтверджена.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

16:52 Постріли стихли

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

17.35 Стало відомо про двох вбитих та 4-ох важкопоранених бійців Правого Сектору.

17:38 Є інформація, що через Нижні Ворота в сторону Мукачева прорвалось чотири машини ПС. Поки , що бійці Правого Сектору відійшли в ліс.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

17:46 Пост ДАІ поблизу Мукачева функціонує. Затримано джип зі зброєю, з написом “Правий Сектор”. Пасажири затримані.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

17:53 ВІДЕО З речником ДУК-Правий Сектор

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

18:14 З’явилась інформація, що серед людей нардепа Ланя є загиблий. 

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

18.24 Оновлена інформація: двоє загиблих серед “правосекторівців”, ще двоє серед людей Ланьо

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

18:34 Мустафа Найєм у Твіттері: “До Мукачева стягують додатковий спецназ та СБУ”. Сам народний обранець вже вирушив до Мукачева

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

18:56 «Я знаю ситуацію, яка йде від центральної районної лікарні. 5 хвилин тому головний лікар повідомив, що 10 чоловік поранено. Із них четверо – спецпризначенці, один – із кримінальної міліції, п’ять цивілних», – розповів мер Мукачева Золтан Лєндєл. За його словами, одна людина перебуває у важкому стані через поранення голови. Прокуратура відкриватиме справу за фактом вчинення терористичного акту.
Члени Правого Сектору чинять опір правоохоронцям.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

19:13 В Ужгороді помітили бронетехніку. “Пів години тому в Доманинцях, при виїзді на трасу. В Мукачево? Чи Ужгород укріплювати будуть?“, – повідомляє у ФБ Михайло Данканич

11695527_999133906765068_1835212270493089959_n

ОНОВЛЮЄТЬСЯ
20:09 Опубліковано відео початку перестрілки. Дивним чином вперше опубліковане на сепаратистському сайті. ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ НАТИСНІТЬ ТУТ

20:25 Помічені рухи військової колони поблизу Мукачева

Військові-на-Закарпатті

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

20:40 В Києві розпочинається акція протесту проти винищення бійців Правого Сектору та за арешт нардепа Михайла. Ланя. На даний момент вже в дорозі декілька броньовиків Нацгвардії. Ведуться переговори про припинення вогню та складання зброї угрупуваннями Правого Сектора

б1 б2 б3

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 21:15 Серед поранених є охоронець спорткомплексу, який отримав поранення в голову. Лікарі повідомляють про дуже малі шанси вижити.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

22:07 Михайло Ланьо розповів в прямому ефірі подробиці інциденту ВІДЕО

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

22:37 Переговори тривають і в Києві , і поблизу Мукачева. Переговірником на Закарпатті став Віктор Балога.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

23:13 Резонанс навколо конфлікту не стихає. Лідер ГО «Правий сектор-Захід» Олена Живко у коментарі IA ZIK підтвердила, що представники її організації та активісти інших громадських організацій встановили блокпост на виїзді зі Львова, на повороті на Деревач – «щоб не дати можливості пройти військовій техніці, військовим Національної гвардії на Мукачево». «Ми не дамо стріляти у наших побратимів по зброї – хлопців закарпатського Правого сектору», – сказала Живко.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

0.04 Аудіозапис розмови з пораненим бійцем Правого Сектору. Начальник штабу 1-ого ЗБАТ ДУК ПС “Комендант” поранений, телефоном розповідає про ситуацію.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

00:34 Протягом останніх годин над Ужгородом на низькій висоті пролетіли три літаки, а також декілька гелікоптерів.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

01:22 З’явилась конфіденційна інформація про те, що нардеп причетний до бійні в Мукачеві, а саме Михайло Ланьо, покинув Україну. Очевидці говорять, що він відлетів власним гелікоптером в сторону Угорщини. З іншого боку, депутат публічно заявив, що до ДУК ПС у нього претензій немає. Інформація перевіряється.

08:45 Триває евакуація мешканців села Лавочне, де забарикадувалися бійці Правого сектору. Про це повідомила Прес-служба МВС.

9:20 Опублікована Заява ВПР “Правий Сектор” : ” для недопущення кровопролиття, терміново до місця подій виїхати Провіднику ПС Дмитру Ярошу, Командиру ДУК ПС Андрію Стемпіцькому та керівнику Партії Андрію Тарасенку для сприяння забезпеченню проведення об’єктивного та неупередженого розслідування подій, що відбулися у м. Мукачевому 11.07.2015 року, оскільки ми переконані, що наші побратими діяли в рамках необхідної оборони”. Також ПС закликав своїх партійців продовжувати акції протесту до офіційного покарання винних у трагедії, Ланя, Медведчука та відправки у відставку всього керівництва силових структур Закарпатської області та міністра внутрішніх справ А. Авакова.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

10:07 Мустафа Найем (Facebook): “Дмитро Ярош прилетів літаком в аеропорт Ужгорода, за супроводу 8 представників ПС” Також Мустафа Найем заявив, що через те що штурм забарикадованих представників Правого Сектору відкладався протягом цілої ночі, правосекторівці відійшли по хребту від села Лавки,  в бік Перечина.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Джерело: http://karpaty.fm/main/v-mukachevi-zbroine-protistoiannia-dvoe-zagiblihonovliuetsia

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.